Bemutatkozás

Agria Retur Vendégház

Ideális családoknak is!

Az Agria Retur Vendégház olcsó szállás Eger szívében, a történelmi belvárosban, a vár és a Minaret szomszédságában, csendes környezetben található. Színvonalas szolgáltatással, vendégbarát árral várja egész évben a szálláskereső és a már visszatérő vendégeit.

 

Elhelyezkedés

Az Agria Retur Vendégház színvonalas szálláshely Eger szívében, a Knézich Károly utcában. A vár és a Minaret szomszédságában a történelmi belvárosban, csendes környezetben várjuk kedves vendégeinket. Központi fekvésünk lehetővé teszi, hogy a vendégeink sétálva 5 perc alatt könnyen elérjék Eger város főterét, a Dobó teret. A város gazdag kulturális programjainak többsége itt a Dobó téren zajlik. Tovább sétálva a Kossuth Lajos utcán és a Széchenyi utcán gyönyörködhetnek a város barokk építészetében és hangulatos utcáiban, belső udvaraiban.

A város nevezetességei

Eger a hősies történelméről, a Várról, a Minaretről, barokk építészetéről, mediterrán hangulatú belvárosáról híres. A szűk, kanyargós belvárosi utcák varázsa megkapó.

A Líceum Eger belvárosának egyik legnagyobb épülettömbje mely barokk és rokokkó stílusú, mai nevén Eszterházy Károly Főiskola. A Líceumban megtekinthető a múzeális értékű könyvtár, a Varázstorony, a Csillagászati Múzeum és a periszkóp. Szemben a Líceummal látható az ország második legnagyobb temploma az egri Bazilika.

A monumentális, biztonságot sugárzó klasszicista épülethez nagy lépcsősor vezet fel. A bazilika alatt “Város a város alatt” nevű pincerendszer látogatható, mely az ország 7 építészeti csodájának egyike. Hossza kb. 4 km a központi részében 7×7 pinceág sakktábla rendszert alkot. A pincék eredete a Bazilika és az Érseki Palota építéséhez kapcsolódik.

A Keresztény Múzeumnak az Érseki Palota ad helyet. Közelünkben a Torony utcában a Minaret mellett található a Kopcsik Marcipánia múzeum, kissé távolabb a Tűzoltó Múzeum.

A híres egri borok hazája a Szépasszonyvölgy ahol közel 200 borospince kínálja világhírű borait, köztük az Egri Bikavért és az Egri Leánykát.

Eger a fürdők városa is. Már a török időkben kialakult a gyógyító víz fürdőzési kultusza, melyet aTörök Fürdő megépítésével hasznosítottak. Ennek hagyományaként fejlődött tovább a termálfürdő és strand, valamint a Bitskey Aladár új fedett versenyuszoda, mely kellemes kikapcsolódást nyújt az idelátogatóknak.

A weboldalunk cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Adatvédelmi szabályzat  - Cookie Szabályzat