Az archeológiának, mint az emberrel, az emberiség múltjával, fizikai maradványok és környezetük feltárásával foglalkozó társadalomtudománynak 2014 óta Magyarországon a Régészet napja az ünnepnapja. Ehhez a programhoz csatlakozik pénteken a Dobó István Vármúzeum.

Pénteken „10 lépés az Egri vár – Modern távérzékelési és kiterjesztett valóság (AR) megoldások az örökség- és műemlékvédelemben” címmel, 6 alkalommal tart bemutatót a Romkertben intézményünk munkatársa, aki a régészeti feltárások felmérésének 3 dimenziós lehetőségeit kutatja.

Emellett a kiterjesztett valóság (AR) segítségével virtuális vezetésék keretében ismerhetik meg akár 10 lépésből az Egri várat.

BEMUTATÓ Időpontok (45 perc):

10.00

11.00

12.30

13.30

14.30

15.45

A program részeként az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem INNORÉGIÓ Tudásközpontjának munkatársai is bemutatják távérzékelési infrastruktúrájukat (drónok, kamerák & lézerszkennerek). Majd ezt követően az érdeklődők megtudhatják, hogy miként lehet 3 dimenziós modelleket készíteni légi fotogrammetria és földi lézerszkennelés segítségével.

The post Drónokkal és lézerszkennerekkel ismerkedhetnek a Régészet napján az egri várban first appeared on EgerHírek.