Csütörtökön az Érsekkertben lesz a világrekord-kísérlettel egybekötött program. Kísérőrendezvények, vetélkedők színesítik a délutánt, amelynek keretében sérült, valamit ukrajnai menekült gyerekeket is vendégül látnak.

Az Egri Rotary Club tagjai szeretettel meghívják az egri óvodásokat, alsósokat és a városunkban tartózkodó ukrajnai 3-10 éves gyermekeket szüleikkel, nevelőikkel, május 26-án, 12:45-16:00 óra között az Érsekkertbe, a körcsarnok bejáratához. Az elő gyermeknapi program keretében 1-1 jégkrémmel és meglepetés programokkal szeretnénk kedveskedni a gyerekeknek – hirdették meg a Facebook-oldalukon.

– Kb. 50 Rotary szervezet van Magyarországon, ha ezek közül valakinek van olyan ötlete, ami országos szintűvé emelhető, akkor azt a kormányzó meghirdeti mint lehetséges program, a többi klub pedig csatlakozhat – mondta el az Eger Hírek kérdésére az egri klubelnök. Dr. Murányi Zoltán hozzátette, az egyik klubtagnak jégkrémgyára van, ő ajánlotta fel a lehetőséget a saját városában, és lett ebből országos szintű kezdeményezés.

Ha sok klub csatlakozik, akár Guiness-rekordként is bejegyezhető lesz a legtöbb egyidőben jégkrémező gyermek

– tette hozzá az elnök, részletezve, hogy ehhez majd egy online felületen kell bejelentkezniük a helyszínen, hogy a próbálkozás, igazoló dokumentummal hivatalos legyen.

Egri sajátossága a programnak, hogy az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyógypedagógia Intézete Integrált Gyermeknapi rendezvényével kapcsolódik a Rotary jégkrémevő világrekord-kísérletéhez. Az egyetem oktatói és hallgatói arcfestéssel, ügyességi, mozgásfejlesztő játékokkal készülnek az érsekkerti eseményre. Emellett szeretettel várják az ukrajnai menekült gyerekeket is.

Bárki jöhet tehát, aki korban „beillik a programba”, egészségesek, fogyatékkal élők, nehéz sorsúak – a lényeg csak a 3 és 10 év közötti életkor.

– Máshol a jégkrémet elviszik a kiválasztott iskolákba és szétosztják, mit úgy gondoltuk, hogy külön rendezvényt csinálunk – mondta dr. Murányi Zoltán. Ott lesznek a tűzoltók is, akikkel élőben találkozhatnak a fiúk, lányok, így, minden kísérő programelemmel együtt már a jégkrémre várakozás is élmény lesz.

A Rotary Club egri tagjai, jobbról a második dr. Murányi Zoltán, jelenlegi elnök (Korábbi fotó a Facebookról)

Érdeklődésünkre a Rotary Club Eger elnöke elmondta azt is, gőzerővel készülnek az idei augusztus 20-i Patak Parti Kacsa Party-ra is, ismét sószobára gyűjtenek majd a jótékonysági akció keretében. Ezúttal a lajosvárosi, Ifjúság úton található új óvoda, illetve a közeli bölcsőde részesülhet majd a gyerekek egészségét szolgáló adományból, amennyiben ezúttal is sikeres lesz a program. A tavalyi nagyon jól sikerült:

Íme a gumikacsák „ajándéka”: átadták az óvodai sószobát

The post „Elő gyermeknapi fagyizásra” várja a lurkókat a Rotary Club first appeared on EgerHírek.