Sőt, a programsorozat már szombaton elkezdődik és a jövő hét elején is tart. A lényeg, hogy május utolsó vasárnapján ismét a gyerekek veszik birtokba Eger legnagyobb közparkját.

Vasárnap, a gyermeknap keretében 10 órakor kezdődnek az egri Érsekkertben a Kisegér Fesztivál programjai. Ezeket az EKMK, az Egri Kulturális és Művészeti Központ szervezi.

10:00 Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar (Zenepavilon)

10:00 – 11:00 Tűzoltóautó várja a gyerekeket

11:00 Muzsikus Gábi és cincogi Barátai (petpalackos zenész) (Zenepavilon)

12:00 Ágról Ágra családi koncert (Zenepavilon)

14:00 Kéri György skótdudás (Zenepavilon)

15:00 Leg-leg-leg bemutatkozás (egri tehetségek műsora) (Zenepavilon)

19:00 Szekér Gergő koncert (Vitkovics Alkotóház, Eger, Széchenyi u. 55.)

Kísérő programok is lesznek:

10:00-13:00 Kézműves foglalkozások

13:00-16:00 Állatos programok – interaktív állatfarm egzotikus élőlényekkel

IzgiLAND játékbirodalom

Élő meseösvény – Jancsi és Juliska a “zenei mese-ösvényen”

Tavak tava nagypróba

Játékos, tudományos csudavilág

Cincogda a legkisebbeknek

Arcfestés

Mr. Panceke – pancake art műfaj segítségével játékos formában örökíti meg az épp aktuális karaktert

Emellett vasárnap a város több pontján megjelenik Mr. Piano – a guruló zongora (Kackiás verklis).

A Kisegér Fesztivál Facebook-eseménye ITT található.

Ezek szerint a programsorozat nem is vasárnap délelőtt, hanem már szombaton kezdetét veszi.

Május 28-án 15 órától a Dobó téri megnyitó keretében a bátor gyerekek (kisegerek) egy „naaaaaagy” közös öröméneklésen megmutatják legszebb hangjukat. Este 6 órától pedig a Kemény Ferenc Sportcsarnokban a VariDance és a Bartók Táncszínház bemutatja: JÁNOS VITÉZ élőzenés táncköltemény következik két felvonásban. Közreműködnek: Szirtes Edina „Mókus” és Ferenczi György 1-ső Pesti Rackák. Az év egyik legkülönlegesebb darabjával, egy élőzenés tánckölteménnyel készül a Varidance és a Bartók Táncszínház társulata: a Vári Bertalan vezette csapat Petőfi Sándor művét, a János Vitézt viszi színpadra. Az 1904-es, Kacsóh Pongrác által megzenésített darab hangszerelését Szirtes Edina „Mókus” alkotta meg, aki mindezt a kultikus „Ferenczi György 1-ső Pesti Rackák” zenekarának tagjaival kiegészülve adják elő. A kivételesen szerencsés csillagzat alatt megkötetett társulás egészen egyedi hangzást, látványvilágot varázsol az egyik legismertebb magyar irodalmi alkotásból, ezzel pedig sikerül elérnie azt a különleges bravúrt, hogy a mindenki által ismert darabot egy teljesen új, egyedi nézőpontból mutatja be és ejti ezzel rabul a minőségi magyar kultúra rajongóit. Dőljünk hátra, adjuk át magunkat nyitottan a különlegesnek, az eredetinek, az újnak, hiszen ezek a csodálatos művészek úgy vezetnek át egy addig nem látott világba dallamokkal, énekkel, tánccal, a csizmák koppanásával, ahogyan Kukoricza Jancsit földi kalandjait követően átvezeti sorsa Tündérországba – ismertették az előadást a szervezők.

A Kisegér Fesztivál még május 30-án, hétfőn is tart. 14 órától a Grimm-Pécsváradi-Vizeli: A HALÁSZ MEG A FELESÉGE mesemusical lesz látható a Bartakovics Béla Közösségi Házban. Ez a Grimm testvérek meséje nyomán a Magyarock Dalszínház előadása. A szegény halász kifog egy halat a tengerből, melyről kiderül, hogy Vizitündér, amely arra kéri, hogy dobja vissza a tengerbe. A halász így is tesz, majd hazamegy és elmondja a feleségének, hogy mi történt vele. Az asszony azonnal visszazavarja, hogy a putri helyett, amelyben laknak egy takaros kis házikót kérjen a haltól. Teljesül a kívánságuk, ám már kevesli az asszony a házat, kastélyra vágyik. Ezt is megkapják a keszegtől, hanem azzal sem elégszik meg király, császár majd pápa akar lenni, de végül ez sem elég neki. A nagyravágyást megelégelve a Tündér újra szegényekké teszi őket, de végül megismerik a boldogságot. Főbb szerepekben: Mészáros Tamás, Enyingi Zsófia, Kuczmann Ágnes, Krnčan Milan, Tihanyi Dániel/Ondrik János.

Hétfőn 16 órától Halász Judit koncert lesz: A vitéz, a kalóz meg a nagymama címmel a Gárdonyi Géza Színházban. Hét év szünet után ismét új albummal tért vissza Halász Judit színművésznő, a gyermekdalok műfajának hazai megteremtője, hogy megörvendeztesse a gyerekeket hangjával. Az új lemez a Vitéz, a kalóz meg a nagymama címet kapta és az előzőekhez hasonlóan itt is a szakma olyan nagyjai segédkeztek a dalok létrehozásában, mint például Bródy János, Tolcsvay László és Fesztbaum Béla, mellettük pedig több gyermek is közreműködött. A kilenc új és hat már ismert dalt tartalmazó album rengeteg szórakoztató percet és élményt tartogat nem csak a kisebbeknek, de a nagyoknak is, ugyanis több, számukra ismerős vers zenés feldolgozása is visszaköszön majd a lemezen, például Kányádi Sándortól, Szabó T. Annától és Móricz Zsigmondtól.

Május 30-án kezdődik a Hangszert a kézbe esemény az EKMK Forrás Gyermek és Ifjusági Házban. Hétfőtől egészen szerdáig teljesen INGYENESEN lesz látogatható a zenei játszótér (hangszerkiállítás), ahol minden érdeklődő betekintést nyerhet a…

– dob és ütőhangszeres,

– a gitáros és basszusgitáros,

– a billentyűs,

– a népi és klasszikus hangszerek,

– az elektronikus zenei,

– valamint a stúdiós szekciókba,

hogy a hangszereket megszólaltatva nagyszerű és boldog pillanatokat élhessen át.

Emellett szintén ingyenesen lesz látogatható a Hangszert a kézbe – Eger esemény keretén belül:

– 8 rendhagyó énekóra,

– 6 hangszeres és hangtechnikai kurzus,

– és több koncert.

Nagy-nagy szeretettel várunk mindenkit, aki érdeklődik a hangszerek, a hangszeres játék, az élmény alapú zenélés és tanulás, a zenész életmód és általában a könnyűzene világa iránt.

Cikkünk fotói illusztrációk, korábbi egri rendezvényeken készültek.

The post Gyermeknap az Érsekkertben: idén is jön a Kisegér Fesztivál first appeared on EgerHírek.