Péntek este 20:30-kor csapnak a húrok közé az Open Road Tour ingyenes kísérőrendezvényén.

Mint tudott, Road koncert lesz Eger főterén, a Dobó téren, péntek este. Ez az Open Road Tour egyik állomása Eger, ahol a több száz motor látványát kiegészítik koncertek és gasztró élmények és persze egri borászatok.

16.00 FRACTURA ZENEKAR17.15 CSIKK18.40 ALLSUCKALL20:30 ROADAfter: DJ HÜTTER

– Mit várhat a közönség – kérdeztük Mátétól, a Road frontemberétől.

– Tulajdonképpen az Egerben történő koncertezés egyfajta ünnepszámban megy nekünk. Heves megyei srácok vagyunk, Eger a fővárosunk, ahogy mondani is szoktuk. Igazán kultikus és méltó helyen állhatunk színpadra, ahol még sosem játszottunk. Voltunk anno a Más Klubban, a Máraiban, Bolykinál, mondhatni minden helyet körül jártunk, de ez egy misztikus helyszín, amire régóta vágytunk már. Talán egy van, amire jobban vágyunk, az pedig a vár. Reméljük, hamarosan azt is bevehetjük „koncertügyileg”. Szóval, ennek megfelelően nagyon készülünk, különleges hang- és látványshow kerül a színpadra. Reméljük, hogy azok számára is izgalmas lesz, akik most látnak minket először, illetve azoknak is, akik már „régi csibészek” és akikkel sokat lehet találkozni az együttesünk koncertjein.

– Milyennek ígérkezik az idei fesztiválszezon? Tele a naptár most, hogy végre “szabad” a nyár?

– Az elmúlt két évhez képest elég szép számmal lesznek koncertjeink, reméljük, hogy most már semmiféle vírus- avagy egyéb világbéli történés nem befolyásolja a 2022-es fesztiválszezont. Nem csak hazánkra gondolok, hanem egész Európára, mert több nagykoncertet szeretnénk megnézni mi is. Valamint itthon is vannak olyan fesztiválok, ahol nemzetközi húzónevek lépnek fel. Több is akad, de hogy egyet kiemeljek, a Fezen keretében majd a Nightwish előzenekara leszünk. Biztos hogy ott, és más helyszíneken is maradandó élményeket zsákolhatunk majd be. Ahogy a legtöbb magyar zenekarnak, nekünk sincs annyi fellépésünk, mint 2019-ben, vagy előtte, de határozottan több van, mint az elmúlt 3 évben. Ez a legerősebb szezon azóta, borzasztó hálásak vagyunk és bizakodóak, hogy sem semmiféle vírus- vagy egyéb helyzet nem befolyásolja már ennek a biztonságát. Visszatérni látszik a régi kerékvágás…

– Az Aerosmith előzenekara lettetek volna Budapesten, de a komplett turné elmarad, épp még mindig a járványhelyzettel indokolva. Mekkora a hiányérzet? A sok-sok koncert kitölti az űrt?

– A világ egyik legismertebb, talán legöregebb rock- hardrock zenekar vendégének lenni bárki számára megtisztelő, aki csak egyszer is gitárt fogott a kezébe, vagy 20 éve a színpadon áll. Mi is elképesztően vártuk, már készültünk, hogy milyen ajándékokat vigyünk, milyen programmal készüljünk, amikor lefújták a turnét. Nem beszélve a szakmai dolgokról: sok kérdésre kaptunk volna választ, ha a színpad mellől nézhettük volna végig az Aerosmith koncertjét. Persze megértjük a döntést. Nem mai srácok az együttes és a roadcrew tagjai, mindenkinek első az egészség és biztonság, tudomásul vettük, bár szomorúak vagyunk. Több száz fő kell egy ilyen monumentális show színpadra állításához, nem lenne jó, ha bárki kiesne ebből a csapatból. Reménykedünk, hogy 2023-ban pótlásra kerülhet a koncert és marad a meghívás. De a legfontosabb mindig a következő koncert, úgyhogy pénteken találkozunk Egerben, a Dobó téren!

Közben az egyik előzenekar, a Csikk egy vadonatúj klippel rukkolt elő szerda reggel:

Legyen zaj! – Itt a Csikk együttes új klipjeThe post Nagy zúzásra készül a Road a Dobó téren first appeared on EgerHírek.