Az európai LIFE program harmincadik születésnapja alkalmából Zöld hetet tart május 30-tól június 3-ig az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem. Az intézmény – egyetlen magyar egyetemként – kulcspartnere annak a 9 éves futamidejű integrált projektnek, melynek célja a Nemzeti Energia és Klímaterv megvalósításának támogatása. Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem elkötelezett a fenntartható fejlődés iránt. Oktatási, kutatási és harmadik missziós tevékenységét egyaránt ezzel a szemlélettel valósítja meg.

A Zöld hét ennek szellemében, több szervezet összefogásával – Egererdő Zrt., Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános, Közép, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet – valósul meg – számolt be róla az intézmény.

A szervezők színes programpalettával várják az érdeklődőket:

SzabadulószobaFlashmobKézműves foglalkozásokKiállításokBorkóstolóSportvetélkedőRendhagyó tanórákTárlatvezetésBeszélgetések a Botanikus kertbenSzemétszedésElőadások

Eger önkormányzata jóvoltából, június 1-jén, szerdán, az egri lakosok leadhatják a felhalmozódott elektronikai hulladékot egy a Leányka úton (D épület) elhelyezett konténerben!

A részletes program és további információk elérhetők itt: https://igazsagosatmenet.eu/zold-het/

The post Zöld hetet szervez az egri egyetem first appeared on EgerHírek.